Elkezdődött a XVIII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny

Az ünnepélyes megnyitóval, az esettanulmány megismerésével, illetve a Széchenyi Étteremben rendezett vacsorával kezdetét vette a XVIII. OPEV.

Immáron tizenhetedszer rendezi meg az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt a Széchenyi István Egyetem és Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium. Az idei évben 9 csapat érkezett Magyarország számos pontjáról, illetve az országhatáron túlról is. A 4 fős csapatoknak minden évben egy valós vállalati vagy szervezeti problémát kell megoldaniuk, valós javaslatot tenniük az adott témakörben.

Reggel 9-től érkeztek a csapatok a győri Széchenyi István Egyetemre, majd a 14:30-kor rendezett megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette a verseny. Az ünnepélyes eseményen a Széchenyi István Egyetem nevében Dr. Reisinger Adrienn tudományszervezési dékánhelyettes köszöntötte a résztvevőket, majd a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium programigazgatója, Dr. Szigeti Cecília bemutatta az esettanulmányt adó szervezet képviselőjét. Az idei évi esettanulmányt az Autófórum Riegler szolgáltatta. A csapatfotók elkészülése után a csapatoknak 3 óra állt rendelkezésre a tanulmányi termekben, hogy ismerkedjenek az esettanulmánnyal és nekiálljanak a megoldás kidolgozásának.

A második napon, szombaton már egészen reggel 8-tól dolgozhatnak a résztvevők a megoldáson, amelyet a nap végén az előzsűri értékel. Ekkor dől el, melyik 6 csapat folytathatja a vasárnapi döntőben.

Galéria