Indul a visszaszámlálás - hamarosan újra OPEV!

Már csak egy hét van hátra – habár a szokásoktól eltérő módon, de 2021. február 5-én kezdetét veszi a XIX. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny.

 

Amikor a 2020-as OPEV végén a záróbeszédekben elhangzott, hogy reméljük, hogy jövőre ugyanígy, ugyanitt találkozunk, még talán nem is sejtettük, mekkora kihívásokkal kell szembesülnünk. A koronavírus világjárvány alapvetően forgatta fel a megszokott életünket, természetesen ez alól az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny szervezése sem volt kivétel. Idén személyes találkozásra nincsen lehetőség a verseny keretein belül, de a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium nem szerette volna megtörni ezt az immár 19. éve tartó hagyományt, így úgy döntöttünk, ezúttal online kerül lebonyolításra a verseny.


Annak érdekében, hogy az OPEV-szervezés során minél rugalmasabban tudjunk alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez, idén néhány ponton változtattunk a versenyszabályzatunkon is. Természetesen a legnagyobb változás az, hogy a személyes háromnapos erőpróba helyett ezúttal online, két nap alatt kerül lebonyolításra a rendezvény, méghozzá a Microsoft Teams felületen keresztül. Habár a verseny csak egy hét múlva kezdődik hivatalosan, a korábbi évektől eltérően a résztvevő 4 fős csapatok a verseny kezdete előtt egy héttel információt kapnak arról, hogy az esettanulmányt adó vállalat mely iparágban tevékenykedik, azonban a vállalat és természetesen az esettanulmány is továbbra is rejtve marad a csapatok előtt a verseny kezdetéig. A csapatoknak így egy hét áll rendelkezésre, hogy minél több információt gyűjtsenek az iparágról, amelyet természetesen majd a feladatkidolgozás során is használhatnak. Az esettanulmánnyal az első, pénteki napon ismerkedhetnek meg pontosan a résztvevők, ekkor 12 és fél óra áll majd rendelkezésükre a megoldásra. A második, szombati napon az előzsűri rangsora alapján kialakul az A-, illetve B-döntő mezőnye, a prezentációkra pedig a délután folyamán kerül majd sor.

Ezúttal így, személyesen biztosan nem találkozhatunk...


Nagy örömünkre szolgál, hogy annak ellenére, hogy a körülmények jelentősen eltérnek a hagyományostól és a megszokottól, idén is szép számú csapat adta le jelentkezését Magyarországról és a határon túlról is. Az idei versenyen 11 csapat méri majd össze tudását, az alábbi intézményeket képviselve:

 • Babes-Bolyai Tudományegyetem (Kolozsvár)
 • Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar (Budapest)
 • Gál Ferenc Egyetem (Békéscsaba)
 • Milton Friedman Egyetem (Budapest)
 • Miskolci Egyetem (Miskolc)
 • Pécsi Tudományegyetem (Pécs)
 • Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kar (Csíkszereda)
 • Soproni Egyetem (Sopron)
 • Széchenyi István Egyetem (Győr)
 • Szegedi Tudományegyetem (Szeged)
 • Szent István Egyetem Kaposvári Campus (Kaposvár)

Már nagyon várjuk, hogy habár ezúttal „csak” az online térben, de idén is találkozzunk egy jó hangulatú, színvonalas és sportszerű versenyen. Minden csapatnak jó felkészülést és sikeres versenyzést kívánunk!

Galéria