Itthon maradt a trófea!

A Széchenyi István Egyetem csapatának győzelmével zárult a XIX. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny.

A pénteki megnyitó után megkezdték a csapatok az esettanulmány megoldását a XIX. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen, erre egészen pénteken 22 óráig volt lehetőségük a résztvevőknek. A péntek este beadott megoldásokat az előzsűri a szombat délelőtt folyamán értékelte Sárdi Tibor címzetes egyetemi docens vezetésével, amely alapján kialakult a délutáni döntők mezőnye. Az A döntőben az 1-6., míg a B döntőben a 7-10. helyekért versenyeztek a csapatok. A döntőkben a csapatoknak 20 perc állt rendelkezésre, hogy prezentálják a megoldásukat, ezután pedig a vállalati szakemberekből álló zsűrinek lehetősége volt kérdéseket feltenni a prezentációval kapcsolatban. Már estébe fordult a nap, mikor az utolsóként előadó csapat is megtartotta a prezentációját, majd a zsűri visszavonult tanácskozni. Ezután megszületett a végeredmény, amelyet dr. Berkes Judit, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiumért Alapítvány kuratóriumi elnöke ismertetett. A résztvevők történelmi pillanatnak lehettek szemtanúi, hiszen hatalmas örömünkre szolgál, hogy a verseny 19 éves történetében először a Széchenyi István Egyetem csapata, a Rising Cash Cows végzett az első helyen, amelynek tagjai Csidei Márk, Gönczy Balázs, Horváth Gábor és Szabó Vanda Erika voltak. A második helyen a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem csapata, az Enigma végzett, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyét a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának csapata, az Aranycikesz foglalhatta el. A Széchenyi István Egyetem csapatának történelmi sikerét természetesen hatalmas örömmel és büszkeséggel fogadta a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar vezetése is, amelynek nevében elsőként gratulált a győztes csapatnak dr. habil. Reisinger Adrienn, a kar tudományszervezési dékánhelyettese.

Munkában a zsűri a XIX. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny A döntőjében.

Természetesen az értékes helyezések mellett tárgynyereményben is részesültek a résztvevők a támogatók jóvoltából. A Széchenyi István Egyetem minden résztvevőt megajándékozott egy jegy.hu ajándékkártyával, amit a versenyzők 2 évig használhatnak fel akár online, akár személyes eseményekre. Ezen kívül a Győri Egyetemért Közhasznú Egyesület (GYEKE) jóvoltából az első három helyezett és kísérőtanáruk részt vehet az István, a király színházi előadáson is. Az első helyezett csapat mindezek mellett Czenek Márton zsűritag felajánlásából pénzjutalomban részesül, illetve a GeoX Térinformatikai Kft. jóvoltából részt vehet egy térképszerkesztési kurzuson, ahol Magyarország pénzügyi térképét készítheti el. Mindezek mellett egyéni mentorálást is nyertek startup ökoszisztéma, startup építés, üzletfejlesztés, nemzetköziség témakörökben. Továbbá Kovács Gábor, az esettanulmányt adó cégcsoport ügyvezetője meghívta az első helyezetteket egy munkaebédre is. A győztes csapat természetesen az OPEV hagyományos trófeáját is megnyerte, amelyet a körülmények miatt a következő évi versenyen vehet majd át. A második helyezett a Busch Hungária ajándékcsomagját is megkapja. Az A döntő zsűrielnöke, Mészáros János a leginnovatívabb megoldást kidolgozó csapat számára fejenként 20 ezer Ft-os Libri könyvutalványt ajánlott fel, amelyet az 5. helyen végző, 1234 nevű, a Szent István Egyetem Kaposvári Campusát képviselő csapat kapott. Az Engie Magyarország Kft. a B döntő első helyén, összességében a 7. helyet megszerző csapat számára ajánlott fel fejenként 10 ezer Ft értékű Libri könyvutalványt, amely ezúttal a 4Solvers nevű csapat szerzett meg a Pécsi Tudományegyetem képviseletében.

A győztes csapat, a Rising Cash Cows. 

Habár a körülmények idén teljesen mások voltak, mint megszokhattuk, nagyon boldogok és büszkék vagyunk, hogy sikerült megküzdeni a kihívásokkal és a megváltozott helyzet sem szegte kedvét a csapatoknak, akik ilyen szép számban és sikeresen képviselték intézményüket ezen a rangos megmérettetésen. Köszönettel tartozunk támogatóinknak, akik nélkül nem jöhetett volna létre ez az idei verseny sem, valamint köszönjük az előzsűri, az A, valamint a B döntő zsűrijének magas színvonalú munkáját. Köszönetünket fejezzük ki mindenkinek, aki részt vett a verseny szervezésében és sikeres lebonyolításában. Végül, de nem utolsó sorban természetesen hatalmas köszönet illet minden résztvevőt, minden csapatot és minden felkészítőt azért, hogy idén is folytatódhatott ez a szép hagyomány és a csapatok egy sportszerű és színvonalas versenyen mérhették össze erejüket. Minden versenyzőnek, minden csapatnak szeretettel gratulálunk és őszintén reméljük, hogy a jövő évi, jubileumi, immáron XX. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen ismét találkozhatunk – ezúttal személyesen, a megszokott helyen, a győri Széchenyi István Egyetemen.

A verseny végeredménye:

  1. Rising Cash Cows – Széchenyi István Egyetem (Győr)
  2. Enigma - Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kar (Csíkszereda)
  3. Aranycikesz - Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar (Budapest)
  4. AnalitIQ – Miskolci Egyetem (Miskolc)
  5. 1234 – Szent István Egyetem Kaposvári Campus (Kaposvár)
  6. Sigma – Babes-Bolyai Tudományegyetem (Kolozsvár)
  7. 4Solvers – Pécsi Tudományegyetem (Pécs)
  8. Profit Girls – Soproni Egyetem (Sopron)
  9. Wall Street Farkasai – Gál Ferenc Egyetem (Békéscsaba)
  10. Excel-erators – Szegedi Tudományegyetem (Szeged)

Galéria