Véget ért az első nap a XVII. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyen

Az ünnepélyes megnyitóval, az esettanulmány megismerésével, illetve a Széchenyi Étteremben rendezett vacsorával kezdetét vette a XVII. OPEV.

Immáron tizenhetedszer rendezi meg az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt a Széchenyi István Egyetem és Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium. Az idei évben 13 csapat érkezett Magyarország számos pontjáról, illetve az országhatáron túlról is. A 4 fős csapatoknak minden évben egy valós vállalati vagy szervezeti problémát kell megoldaniuk, valós javaslatot tenniük az adott témakörben.

Reggel 9-től érkeztek a csapatok a győri Széchenyi István Egyetemre, majd a 14 órás megnyitóval hivatalosan is kezdetét vette a verseny. Az ünnepélyes eseményen a Széchenyi István Egyetem nevében Dr. Reisinger Adrienn tudományszervezési dékánhelyettes köszöntötte a résztvevőket, majd a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium programigazgatója, Dr. Szigeti Cecília bemutatta az esettanulmányt adó szervezet képviselőjét. Az idei év különleges, hiszen ezúttal házon belülről érkezett az esettanulmány: a Széchenyi István Egyetem szolgáltatta a versenyfeladatot innovációs témakörben. Az egyetem képviseletében Mayer Gábor ismertette röviden a témakört, majd a csapatoknak három óra állt rendelkezésre a termekben, hogy nekiálljanak az esettanulmány megoldásának, a feladat kidolgozásának. A második napon, szombaton már egészen reggel 8-tól dolgozhatnak a megoldáson, amelyet ezt követően az előzsűri értékel, ezáltal eldől, kik folytathatják az A, illetve kik a B döntőben a másnapi prezentációt.

Galéria