Kezdőlap

A Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégiuma 2003 óta minden év OPEVfebruárjában megrendezi az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt (OPEV). Az ország egyik legnagyobb rendezvényévé vált megmérettetésen a magyarországi, továbbá a határokon túli magyar felsőoktatási intézmények képviseltethetik magukat egy négyfős, nappali tagozatos hallgatókból álló csapattal. A hallgatók feladata egy létező vállalat valós, aktuális pénzügyi problémájára vonatkozó írásos javaslat, majd (a beadott anyagok alapján szűkített mezőnynek) a megoldás szóbeli prezentálása.  A korábbi évek gyakorlatának megfelelően a 2014-es versenynél is szeretnénk érvényesíteni a célkitűzést, hogy a hallgatók intézményüket képviseljék, ezért most is az intézmények pénzügyi képzésért felelős tanszékein keresztül értesítjük a hallgatókat a versenyről, illetve jelentkezéseiket is anyaintézményükön keresztül várjuk.  

A jelentkezés két részből áll: először intézményük visszajelzését, valamint az Önök által a versenyhez kötődő kapcsolattartásra kijelölt személy elérhetőségeit, majd ezt követően a csapattagok regisztrációját várjuk.   A jelentkezési határidők: az intézményektől részvételi szándékuk visszajelzését 2014. január 15-ig várjuk. A 4 fős csapatok regisztrálásának határideje pedig 2014. január 23.   Az intézmény bejelentkezéséhez kérjük az intézményi jelentkezési adatlapot e-mailben eljuttatni az opev@sze.hu-ra  . Az intézményi jelentkezési lap a verseny hivatalos oldalán a Jelentkezés menüpontból tölthető le.   A jelentkezés második köre szintén elektronikus lesz. Ebben a körben a csapattagok adatait rögzítjük. Ennek részleteit, valamint az elektronikus jelentkezési lap elérhetőségét az Önök által kijelölt személy részére küldjük meg. Erre azért van szükség, hogy az indulni szándékozó hallgatók csak intézményükön keresztül tudjanak jelentkezni a versenyre. A jelentkezéshez a hallgatók személyes adatain kívül az adószám, valamint a TB-kártya száma is szükséges lesz (a nyeremények kifizetésének előkészítése miatt).  

Az értékelés az eddigi évekhez hasonlóan először az írásos anyagok alapján történik, majd a döntőbe jutott csapatok szóban ismertetik megoldásukat a most már kizárólag vállalati szakemberekből álló zsűri előtt. A verseny szabályzatát a levélhez csatoltuk.   A versenyen induló intézményektől az idén is csekély hozzájárulást kérünk a program lebonyolításához, részükre 28.000 Ft + áfa összegű részvételi díjat számlázunk ki, amelynek célja a résztvevők étkezési költségeihez való hozzájárulás. Ennek részleteit a nevező intézményekkel az intézményi jelentkezések beérkezése után egyeztetjük.   Azt gondoljuk, hogy minden olyan esemény, amely a gyakorlati ismeretek megszerzése terén javítja a felsőoktatásban részt vevő fiatalok lehetőségeit, nagyon fontos számukra. Kérjük, támogassa kezdeményezésünket és bátorítsa intézménye hallgatóságát a versenyen való részvételre!  

Bízunk benne, hogy az Önök csapatát is köszönthetjük a 2014. február 7-9. között tartandó rendezvényünkön!   Amennyiben bármilyen kérdése felmerül, keressen bennünket az opev@sze.hu címen, vagy hívja a verseny szervezőjét: Rauscher Katát (+36/30-354-5103).   Utolsó frissítés (2012. december 27. csütörtök 19:10 )

Galéria